Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - گروهی از محققان که با یکی از بزرگترین آرایه‌های تلسکوپ رادیویی جهان به مرکز کهکشان راه شیری خیره شده‌اند و هزاران ساختار رشته‌مانند را کشف کرده‌اند که پیش از این دیده نشده بودند.

بر اساس گزارش لایو ساینس، تعداد این ساختار‌ها ۱۰ برابر بیشتر از آن چیزی است که دانشمندان پیش از این تصور می‌کردند و منبع این امواج نیز همچنان یک راز باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ساختارها، که به عنوان رشته‌های رادیویی شناخته می‌شوند، از مرکز کهکشان به شکل پیچک‌های نازک و بلند بیرون می‌آیند و طول برخی از آن‌ها تا ۱۵۰ سال نوری می‌رسد. فاصله‌ای که تقریبا ۴۰ برابر فاصله بین زمین و منظومه ستاره‌ای پروکسیما قنطورس است. پروکسیما قنطورس پس از خورشید نزدیکترین ستاره به زمین محسوب می‌شود.

برخی از رشته‌های رادیویی به صورت جفت و برخی دیگر در مجموعه‌هایی با فاصله مساوی مانند سیم‌های یک ساز در کنار یکدگیر قرار گرفته‌اند. بر اساس مطالعاتی که در دو مجله Astrophysical و The Astrophysical Journal Letters منتشر شده، همه این رشته‌های رادیویی پر از انرژی هستند که احتمالا توسط میلیارد‌ها الکترون که از میدان مغناطیسی با سرعت نزدیک به نور جهش می‌کنند، ایجاد می‌شود.

در حالی که دانشمندان برای چندین دهه می‌دانستند که رشته‌هایی در اطراف مرکز کهکشانی وجود دارد، مشاهدات جدید که با استفاده تلسکوپ رادیویی MeerKAT در آفریقای جنوبی صورت گرفته و از وضوح بالایی برخوردار تعداد این رشته‌ها ده برابر بیشتر از آن چیزی است که دانشمندان تصور می‌کرده اند. مطالعه این ساختار‌های اسرارآمیز می‌تواند به محققان کمک کند که بفهمند این رشته‌ها چیست و چگونه ایجاد شده اند.

امواج رادیویی، کاشف راز های مرکز کهکشان راه شیری

مرکز کهکشان راه شیری مملو از اجرام اسرارآمیز است که با گاز و غبار پوشیده شده‌اند و نمی‌توان آن‌ها را با طول موج‌های نور مرئی به درستی مطالعه کرد. اما با تمرکز بر امواج رادیویی پرانرژی که از مرکز کهکشانی ساطع می‌شوند، ستاره‌شناسان می‌توانند نگاهی اجمالی به برخی از ساختار‌ها و فعل و انفعالات قدرتمندی که در آنجا رخ می‌دهد، بیاندازند.

محققان این مطالعات جدید، با استفاده از تلسکوپ رادیویی فعالیت رادیویی مرکز کهکشانی را به مدت ۲۰۰ ساعت و در طول سه سال مشاهده کردند. محققان قسمت‌های متشکل از ۲۰ مشاهدات جداگانه را کنار هم قرار دادند که هر کدام بر بخش متفاوتی از امواج رادیویی متمرکز بود.

بیشتر بخوانید

یک شیء ناشناخته در کهکشان راه شیری کشف شد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: امواج رادیویی کهکشان راه شیری پروکسیما قنطورس مرکز کهکشان راه شیری رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۵۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهیابی دو اثر از رادیو کیش به مرحله نهایی سومین جشنواره ملی پژواک

به گزارش خبرگزاری صداوسیما کیش، هیات داوران سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک پس از برگزاری نشست نهایی نامزد‌های دریافت جایزه در موضوعات مختلف بخش ویژه را معرفی کردند.

اثر رادیویی نوایی (موسیقی مقامی ایران) به تهیه‌کنندگی محمد چگنی در بخش پاسداشت زبان پارسی و اثر رادیویی مزرعه ماهی از راحله اکبری در بخش شعار سال به مرحله نهایی سومین جشنواره ملی پژواک راه یافتند.

دیگر خبرها

  • شیری دست استقلال و نکونام را خواند!
  • راهیابی دو اثر از رادیو کیش به مرحله نهایی سومین جشنواره ملی پژواک
  • تصویر روز ناسا: کهکشانی مارپیچی با طراحی عظیم
  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • ۴ ویژگی منحصربه‌فرد در کتاب‌های تاریخ شفاهی
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • چرا هنوز با موجودات فضایی ارتباط برقرار نکرده‌ایم؟