Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@06:38:19 GMT

تلسکوپ‌ رادیویی چگونه کار می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۷۲۷۸۵

تلسکوپ‌ رادیویی چگونه کار می‌کند؟

یک منجم گفت: تلسکوپ‌های رادیویی به وسیله آنتن، طول طول موج‌های یک متر به بالا را در مقیاس نجومی رصد می‌کند که هرچه سایز آنتن افزایش یابد، کارایی آن نیز بیشتر می‌شود؛ البته به دلیل جو زمین رصد طول موج‌های بسیار توسط این تلسکوپ‌ها می‌تواند باعث ایجاد مشکل در تصویر شود.

محسن منتظری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه رادیو تلسکوپ‌ها نوعی آنتن برای جمع‌آوری اطلاعات از کل کیهان است، اظهار کرد: با استفاده از تلسکوپ‌های رادیویی می‌توان مباحث رده‌های کیهانی، پیدایش جهان، ستارگان و کهکشان‌ها را بررسی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به دلیل اینکه طول موج دریافتی از کیهان بسیار بزرگ است، تلسکوپ‌های نوری بسیار سخت می‌تواند این امواج را دریافت کند و این موضوع باعث می‌شود که ما نیازمند به رادیوتلسکوپ‌ها شویم و برای دریافت اطلاعات از آن‌ها استفاده کنیم.

این منجم در رابطه با نحوه کار تلسکوپ‌های رادیویی گفت: این تلسکوپ‌ها به وسیله یک آنتن طول طول موج‌های یک متر به بالا را در مقیاس نجومی رصد می‌کند که هرچه سایز آنتن افزایش یابد، کارایی آن نیز بیشتر می‌شود؛ البته به دلیل جو زمین رصد طول موج‌های بسیار توسط این تلسکوپ‌ها می‌تواند باعث ایجاد مشکل در تصویر شود.

وی در همین رابطه ادامه داد: تلسکوپ‌های رادیویی بعد از دریافت تصاویر، آن را به پردازنده منتقل و قبل از ذخیره‌سازی به وسیله یک آشکارساز یا تقویت کننده داده را تحلیل و تصویری واضح به ما ارائه و به اپراتور آنالیزور یا دانشمندان تئوریک منتقل می‌کند.

منتظری این نوع از تلسکوپ را مانند رادیو دانست و اظهار کرد: کارکرد این نوع تلسکوپ مانند رادیوهای معمولی است، اما تفاوت آن با رادیو که اطلاعات را مستقیم ارائه نمی‌دهد بلکه اول ذخیره‌سازی و پردازش می‌کند، سپس به اشخاص مربوطه منتقل می‌شود.

وی افزود: تلسکوپ‌های رادیویی باید طول موج‌های بسیار بلندتری از موج‌های زمینی دریافت کند تا بتواند اطلاعات کیهانی را به‌دست آورد که این مسئله نیز از جمله تفاوت‌های رادیو و رادیو تلسکوپ است.

این منجم اشاره کرد: امواج رادیویی زمین هنگامی که با امواج کیهانی برخورد کند، دچار اختلال می‌شود به همین دلیل تلسکوپ‌های رادیویی را برای کارکرد درست خارج از شهر قرار می‌دهند تا امواج مخابراتی کمتری بر آن اثر بگذارد.

ساختار تلسکوپ‌های رادیویی

وی در رابطه با ساختار این نوع از تلسکوپ گفت: تلسکوپ‌های رادیویی از آنتن، آمپلی‌فایر اولیه، میکسر، نوسان‌ساز، تقویت کننده موج میانی، آشکارساز مجذوری، تقویت کننده DC و ابزار ضبط اطلاعات تشکیل می‌شود که با کمک این هشت مورد داده‌های کیهان را دریافت و از طریق آشکارساز یا آنالیزور در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد.

منتظری اضافه کرد: در ایران نیز تلسکوپ رادیویی در اختیار سازمان فضایی قرار دارد و درواقع کارکرد آموزشی تحقیقاتی برای بررسی کیهان و دریافت امواج از دورترین نقاط عالم دارد؛ درواقع طول موج‌های کیهانی مانند یک انفجار در ابتدا بسیار کوتاه و با فرکانس قوی است، اما با گذشت زمان با طول موجی افزایش یافته و فرکانسی کمتر است که اگر بخواهیم آن‌ها را آنالیز کنیم به تلسکوپ‌های رادیویی نیازمند هستیم.

کد خبر 549703

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تلسکوپ فضایی تلسکوپ انواع تلسکوپ رادیو تلسکوپ نجوم شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تلسکوپ های رادیویی طول موج تلسکوپ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۲۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی اندیشه های فلسفی شهید مطهری در برنامه رادیویی سوفیا

به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت روز معلم و سالگرد شهادت استاد مطهری اندیشه های فلسفی معلم شهید در برنامه رادیویی سوفیا بررسی می شود.

این برنامه امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه از ساعت ۲۲ با حضور مهمانانی همچون مجید حمید زاده مدرس حوزه ودانشگاه، حسین غفاری از شاگردان شهید مطهری، حجت الاسلام عسگر دیرباز رییس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه و حجت الاسلام مهدی جهان عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی حضور خواهند داشت.

کارشناس مجری این برنامه روح الله منامی معاون علمی مجمع فلاسفه ایرانی خواهد بود و به صورت زنده نیز از اپلیکیشن ایران صدا پخش خواهد شد.

کد خبر 6092827 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • راهیابی دو اثر از رادیو کیش به مرحله نهایی سومین جشنواره ملی پژواک
  • یک برنامه رادیویی مرا به زندگی برگرداند
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • ماجرای پاکت قهوه‌ای پول چیست؟/ دارودسته باعث پیشرفت آدم‌ها است!
  • واکنش باشگاه پرسپولیس به انتشار برخی اخبار
  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است
  • تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب 
  • بررسی اندیشه های فلسفی شهید مطهری در برنامه رادیویی سوفیا
  • نمای حیرت‌انگیز اسب سیاه آسمان از نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب / عکس و فیلم