Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از دیلی میل، ستاره شناسان امواج رادیویی غیرعادی را که از جهت مرکز راه شیری می‌آیند کشف کرده اند -، اما نمی‌دانند چه چیزی باعث ایجاد آن‌ها شده است.

به گفته کارشناسان، این گروه سیگنال‌ها که به طور مجموع ASKAP J۱۷۳۶۰۸.۲-۳۲۱۶۳۵ نامیده می‌شوند، نوع جدیدی از اجرام ستاره‌ای را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امواج با استفاده از تلسکوپ رادیویی ASKAP در صحرای استرالیای غربی، در حدود ۵۰۰ مایل (۸۰۰ کیلومتری) شمال پِرت کشف شدند.

بیشتر بخوانید

مفاهیم علمی تخیلی که ممکن است واقعی باشند! / از سفر در زمان تا جهان های موازی دو کهکشان ادغام شده، شکار تلسکوپ هابل شد!

آنچه در مورد این امواج عجیب به نظر می‌رسد این است که سیگنال‌ها قبل از اینکه به طور ناگهانی خاموش شود، در فواصل نامنظم برای چند هفته در یک زمان قطع و وصل می‌شود، چیزی که با هیچکدام از اشیاء فضایی شناخته شده هماهنگ نیست.

منظومه شمسی ما در کهکشان راه شیری قرار دارد. اما خورشید ما تنها یکی از حدود ۲۰۰ میلیارد ستاره راه شیری است و اخترشناسان بیش از ۳۲۰۰ ستاره دیگر با سیاره‌هایی در مدار خود در کهکشان راه شیری کشف کرده اند. کهکشان راه شیری تنها یکی از میلیارد‌ها کهکشان جهان است.

محققان می‌گویند، امواج ASKAP J۱۷۳۶۰۸.۲-۳۲۱۶۳۵ در کمتر از دو سال ۱۷ بار به ثبت رسیده است. تارا مورفی، پروفسور موسسه نجوم دانشگاه سیدنی گفت: ما با ASKAP در حال بررسی آسمان برای یافتن اجسام جدید غیر معمول با پروژه‌ای به نام متغیر‌ها و گذرای آهسته (VAST) در طی سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ هستیم. با نگاهی به مرکز کهکشان، ASKAP J۱۷۳۶۰۸.۲-۳۲۱۶۳۵ را پیدا کردیم که با توجه به مختصات آن نامگذاری شده است.

این شیء از این نظر منحصر به فرد است که در حالت نامرئی شروع به کار کرد، درخشان شد، محو شد و سپس دوباره ظاهر شد. این رفتار فوق العاده و غیر عادی بود.

این امواج ربطی به بیگانگان فضایی ندارد

اما پروفسور مورفی به میل آنلاین گفت که این سیگنال‌ها نمی‌توانند ناشی از یک شکل زندگی بیگانه باشند.  او گفت: آن‌ها دارای جزیئات زیادی هستند. به این معنی که ما می‌دانیم آن‌ها باید از اشیا نجومی باشند. به عنوان مثال، انتشار رادیویی همان چیزی است که ما آن را پهنای باند می‌نامیم. پهنای باند طیف وسیعی از فرکانس‌ها را پوشش می‌دهد و نمی‌تواند توسط یک منبع مصنوعی ایجاد شود؛ بنابراین، در حالی که ما دقیقا نمی‌دانیم چه چیزی باعث ایجاد این امواج می‌شود، اما مطمئن هستیم که از یک منبع طبیعی و نجومی نشات می‌گیرد.

نویسنده ارشد  در دانشگاه سیدنی نیز در این باره که گفت که گروه آن‌ها هرگز چنین چیزی را ندیده اند. زیتنگ وانگ در دانشگاه سیدنی نیز گفت: عجیب‌ترین ویژگی این سیگنال جدید این است که دارای قطبیدگی بسیار بالایی است. روشنایی جسم نیز بطور چشمگیری متفاوت است. سیگنال ظاهرا به طور تصادفی قطع و وصل می‌شوند. ما هرگز پیش از این چنین چیزی ندیده بودیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: امواج رادیویی امواج ناشناخته کهکشان راه شیری کهکشان راه شیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۵۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا هنوز با موجودات فضایی ارتباط برقرار نکرده‌ایم؟

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ تئوری‌های مختلفی در مورد وجود حیات در سیارات دیگر وجود دارد؛ از جمله اینکه هوش انسان در جهان کاملا منحصر به‌فرد است، اما یک دانشمند سناریوی مختمل‌تری را فاش کرده است. او معتقد است که تمدن‌های بیگانه توسط انفجار پرتوهای گاما نابود شده‌اند.

انفجار پرتوهای گاما انفجارهای بسیار پرانرژی هستند که در کهکشان‌های دور مشاهده شده‌اند و زمانی رخ می‌دهند که هسته یک ستاره عظیم سوخت هسته‌ای تمام می‌کند و تحت وزن خود فرو می‌ریزد و یک «ابر نواختر» عظیم از تشعشعات آزاد می‌کند.

دکتر «فردریک والتر»، استاد نجوم، می‌گوید: این یک پرتو کاملاً متمرکز است و اگر از طریق صفحه کهکشان هدایت شود، اساساً می‌تواند حدود ۱۰ درصد از سیارات کهکشان را عقیم کند.

این در حالی است که سازمان ناسا انفجارهای پرتو گاما را «قوی‌ترین کلاس انفجار در جهان» می‌نامد.

یک انفجار معمولی پرتو درخشانی از انرژی را ارسال می‌کند که یک کوئینتیلیون (یک به همراه ۱۹ صفر) برابر روشنایی خورشید خودمان است و به عبارت دیگر، می‌تواند یک تمدن فرازمینی را در هر جایی از کهکشان بسوزاند.

خوشبختانه، بر اساس دهه‌ها تحقیق توسط رصدخانه پرتو گاما کامپتون ناسا، انفجارهای پرتو گاما در کهکشان خانگی ما، کهکشان راه شیری، نسبتاً نادر است.

هنگامی که ماهواره رصدخانه کامپتون در سال ۱۹۹۱ به فضا پرتاب شد، محققان ناسا انتظار داشتند که انفجارهای پرتو گامای بیشتری را از دیسک کهکشانی ما به شکل پنکیک مشاهده کنند. اما واقعیت ثابت کرد که این رویدادهای انفجاری «ابر نوا» در کهکشان‌های جوان‌تر و دور، که هنوز در فرآیند تشکیل ستاره‌های جدید داغ هستند، یا در مورد انفجار پرتو گاما طولانی مدت که ستاره‌های در حال فروپاشی را به سیاه‌چاله‌ها تبدیل می‌کنند، بسیار رایج‌ترند.

به گفته دکتر والتر، که دوره‌ای در مورد جست‌وجوی حیات فرازمینی در دانشگاه استونی بروک نیویورک تدریس کرده است، تخمین زده می‌شود که هر ۱۰۰ میلیون سال یا بیشتر، در هر کهکشانی یک فوران پرتو گاما به وجود می‌آید.

او می‌گوید: به طور متوسط در طی یک میلیارد سال، می‌توان انتظار داشت که تعداد قابل توجهی از تمدن‌ها ریشه‌کن شوند، البته اگر وجود داشته باشند.

تخمین‌های دیگر حاکی از آن است که فوران‌های پرتو گاما می‌تواند به دفعات هر ۱۰ میلیون سال یک بار در هر کهکشان رخ دهد، اما هر یک از این محدوده‌ها به این معنی است که بسیاری از گونه‌های بیگانه می‌توانند قبل از اینکه فرصتی برای انجام اکتشافات فضایی زیادی پیدا کنند، از بین بروند.

والتر می‌افزاید: سیاره زمین تقریباً ۴/۵ میلیارد سال سن دارد و تقریباً به همین مدت طول کشیده تا تنها گونه پیشرفته یعنی انسان را در خود جا دهد. این بدان معناست که مانند یک بازی رولت روسی، کهکشان راه شیری بین ۴۵ تا ۴۵۰ رویداد انفجار پرتو گامای محلی را در تاریخ زمین تجربه کرده است.

انفجارهای پرتو گاما برای اولین بار در سال ۱۹۶۷، از طریق یک جفت ماهواره آمریکایی Vela که برای شناسایی شواهدی از هرگونه آزمایش هسته‌ای شوروی که ممکن است برخلاف معاهده منع آزمایش هسته‌ای ۱۹۶۳ انجام شده باشد، ثبت شد. ۲ سال بعد، انفجارهای عجیب و غریب متوجه تیمی در آزمایشگاه ملی لوس آلاموس شد، که بعداً گروه نجوم پرتو گامای آزمایشگاه را پیشگام کردند.

در حالی که انفجارهای فرضی انفجار پرتو گامای باستانی که صدها میلیون سال پیش به زمین برخورد کردند، DNA هر موجود زنده روی این سیاره را نابود و حل می‌کردند، امروزه تشعشعات انفجار پرتو گاماهای دور عمدتاً شواهدی را به شکل ستاره‌های درخشان به جا می‌گذارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228996 برچسب‌ها فضانوردی

دیگر خبرها

  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
  • مفقود شدن مرموز «یسنای» ۴ ساله در زمین کشاورزی +تصویر
  • هشدار سازمان هواشناسی نسبت به افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریای خلیج فارس
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • اتمسفر تماشایی ورزشگاه سیگنال ایدونا پارک پیش از آغاز بازی دورتموند و پاری سن ژرمن / فیلم
  • فوت مرموز دختری بعد از مهمانی رفتن با نامزدش
  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی
  • چرا هنوز با موجودات فضایی ارتباط برقرار نکرده‌ایم؟
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟