Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@09:02:42 GMT

عملکرد وای فای به چه شکل است؟

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۲۴۴۴۸

عملکرد وای فای به چه شکل است؟

امواج اینترنت غالبا به شکلی نامرئی و غیر قابل مشاهده در محیط اطراف وجود دارند.

اگرچه نمی‌شود امواج رادیویی را دید، اما آن‌ها همیشه در محیط هستند و اطلاعات را جا به جا می‌کنند. برای اکثر مردم، برخی از آن امواج رادیویی سیگنال‌های Wi-Fi هستند. وای فای نام جالبی است که اتحادیه صنعت به دستگاه‌هایی داده است که در بازار ارائه کرده و حجم زیادی از داده‌ها را در فواصل کوتاه با استفاده از امواج رادیویی منتقل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

Wi-Fi مانند پخش سیگنال‌های رادیویی و تلفن همراه، بر اساس اکتشافات علمی است که به اواخر قرن نوزدهم برمی گردد. هنگامی که الکترون‌هایی که از طریق سیم در حال حرکت هستند به صورت متناوب ساخته می‌شوند، چیزی جادویی اتفاق می‌افتد. الکترون‌های موجود در سیم دیگری که در فاصله‌ای دور قرار دارند، همزمان به بالا و پایین شروع به حرکت می‌کنند.

این پدیده برای اولین بار در سال ۱۸۸۷ توسط هاینریش هرتز مشاهده و نظریه ریاضی ارائه شده توسط جیمز کلرک ماکسول را در ۱۸۶۴ تأیید شد. نظریه زیبای ماکسول توضیح می‌دهد که چگونه جریان متناوب در سیم اول باعث می‌شود تا "موج رادیویی" میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی متناوب تابش کنند و در همه جهات با سرعت نور موج به نوبه خود باعث ایجاد جریان متناوب در سیم دوم می‌شود.طیف الکترومغناطیسی شامل نور مرئی است که با فرکانس بسیار بالاتری نسبت به امواج رادیویی متناوب می‌شود. در اینجا یک راز وجود دارد که باید در آن تأمل کرد: بدن انسان‌ها برای دیدن نور تکامل یافته است، اما امواج رادیویی را مشاهده نمی‌کند.

وقتی چیزی را آنلاین جستجو می‌کنید، داده‌های دستگاه وای فای ابتدا از طریق امواج رادیویی به یک نقطه دسترسی Wi-Fi منتقل می‌شود که می‌تواند آنتن پشت روتر اینترنت خانگی شما یا آنتن وای فای در کافه باشد. سپس از طریق کابل‌های سیمی به دستگاه دروازه‌ای که توسط ارائه دهنده اینترنت پهن باند شما اداره می‌شود، حرکت می‌کند. از آنجا، پرس و جو راه خود را در چندین پیوند سیمی به سرور Google پیدا می‌کند و پاسخ از طریق یک مسیر مشابه برعکس باز می‌گردد.

دستگاه‌های وای فای ساخته شده توسط شرکت‌های مختلف می‌توانند با یکدیگر صحبت کنند. این به این دلیل است که آن‌ها از قوانین مشترکی به نام استاندارد‌های ۸۰۲.۱۱ پیروی می‌کنند که توسط موسسه مهندسان برق و الکترونیک، IEEE  منتشر شده است. این قوانین نحوه نمایش ۰ و ۱ را با استفاده از امواج رادیویی و نحوه شناسایی دستگاه‌ها مشخص می‌کند. آن‌ها همچنین الگوریتمی را برای نحوه و زمان صحبت کردن تعیین می‌کنند که به آن دسترسی چندگانه حامل یا CSMA می‌گویند.

 CSMA دستگاه‌های وای فای را هوشمند می‌کند. آن‌ها همیشه قبل از صحبت کردن گوش می‌دهند تا بررسی کنند که هیچ دستگاه دیگری در حال انتقال نیست. برای به حداقل رساندن صحبت همزمان، آن‌ها تاس می‌زنند تا زمان‌های تصادفی را برای انتقال انتخاب کنند؛ و هنگامی که دستگاه‌های بیشتری در اطراف وجود دارد، کمتر صحبت می‌کنند. همه این‌ها خیلی سریع اتفاق می‌افتد؛ به طوریکه کاربر متوجه آن نمی‌شود.

ممکن است گاهی در اتصال به نقطه دسترسی Wi-Fi دچار مشکل شوید. دلیل این امر این است که سیگنال‌های رادیویی با فاصله ضعیف‌تر می‌شوند. دیوار‌های ضخیم، قفسه‌های فلزی و حتی یک آکواریوم می‌توانند امواج رادیویی را ضعیف و مانع شوند. اگر سیگنال خیلی ضعیف شود، ارتباط ضعیف است یا هیچ ارتباطی وجود ندارد. اگر تعداد زیادی شبکه Wi-Fi در این نزدیکی وجود دارد، ممکن است در پیوند شما نیز تداخل ایجاد کنند.

چندین نسخه بهبود یافته از Wi-Fi از اولین بار در اواسط دهه ۱۹۹۰ ظاهر شد. حداکثر سرعت داده آن  چندین میلیارد بیت در ثانیه بود و اکنون بیش از هزار برابر بیشتر از نسخه اولیه است. به همین دلیل است که می‌توانیم امروز تماس‌های ویدئویی از طریق Wi-Fi برقرار کنیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: صنعت اینترنت برق اینترنت وای فای امواج رادیویی دستگاه ها وای فای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۴۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز؛ پروژه‌های پرچمدار ستاد اتصال‌پذیری

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات در خصوص اقدامات این ستاد در سالی که گذشت، گفت: این ستاد در بحث تبصره ۱۸، از ۱۱ طرح به مبلغ ۲۷/۵ میلیارد تومان و خارج از تبصره ۱۸، از ۱۴ طرح به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان حمایت کرده است.

دبیر ستاد خبر داد

اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز، پروژه های پرچمدار ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات

به گزارش ایسنا، سید محمد کرباسی در خصوص مأموریت‌های ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری اظهار کرد: رصد فناوری و شناسایی زیست‌بوم، فرهنگ‌سازی و ترویج سواد فناوری، حمایت از نخبگان پژوهشگر و سرآمدان فناور، توسعه فناوری‌های اولویت‌دار و نوظهور و تجاری‌سازی و بازاریابی از جمله ماموریت‌هایی است که این ستاد در دستور کار خود دارد.

وی همچنین، توسعه منابع انسانی، توسعه فرهنگ بومی‌سازی شبکه ملی اطلاعات، توسعه اتصال‌پذیری با اولویت هوشمندسازی صنایع و تقویت زیرساخت امنیت سایبری شبکه و صنعتی را از اهداف راهبردی این ستاد برشمرد.

به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، دانشگاهیان و پژوهشگران، هسته‌های فناور و شرکت‌های نوپا، صنایع، سازمان‌ها و نهادهای دولتی و عموم افراد جامعه از مخاطبان این ستاد محسوب می‌شوند.

کرباسی در ادامه در تبیین فعالیت‌های ستاد، گفت: ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات در سال گذشته اقدام به انتشار هفت فراخوان کرد که از آن جمله می‌توان به فراخوان حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی، فراخوان پروژه‌های تحقیقاتی- طرح‌های پژوهشی و پسادکتری (بنیاد علم)، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه (نوآفرین)، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه در حوزه تجهیزات رادیویی (ترنج)، فراخوان‌ حمایت از طرح‌های فناورانه و ... کرده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات همچنین به پروژه‌های پرچم‌دار این ستاد در سال گذشته هم اشاره کرد و گفت: این پروژه‌های پرچم دار بر محصولات مورد نیاز گلوگاهی کشور تمرکز دارند و هدف از طرح این پروژه‌ها حل مشکلات کشور در بحث فناوری است.

وی در این راستا، پروژه اینترنت کوانتومی، فناوری دسترسی رادیویی باز(Open RAN) و Fablab IOT و FSO را از جمله این پروژه‌های پرچم‌دار برشمرد.

کرباسی در خصوص حمایت‌های ستاد هم گفت: ستاد در بحث تبصره ۱۸، ۷۲ طرح دریافت کرده و ۱۱ طرح را به مبلغ ۲۷/۵ میلیارد تومان مورد حمایت قرار داده و خارج از تبصره ۱۸، ۱۸ طرح دریافت کرده و ۱۴ طرح به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان مورد حمایت قرار گرفته‌اند.

به گفته وی، در حوزه تجاری‌سازی و بازاریابی هم ستاد برنامه هایی را در دستور کار خود داشته است.

وی شرکت در گردهمایی شرکت‌های فناوری اطلاعات و نرم‌افزارهای رایانه‌ای در مشهد، شرکت در رویداد ملی نکست و امضای ۱۳ تفاهم‌نامه و توافق‌نامه را از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستا عنوان کرد. همچنین، همکاری در تجهیز دو آزمایشگاه تخصصی در حوزه ۵G و IOT از دیگر اقدامات این ستاد در سال ۱۴۰۲ است.

کرباسی خاطرنشان کرد: حدود ۳۳ میلیارد تومان از محل بودجه ستاد به تفکیک ۱۱ درصد به فرهنگ‌سازی و ترویج سواد فناوری، ۲۱ درصد حمایت از نخبگان و ۶۸ درصد توسعه فناوری و همچنین ۴۹ میلیارد تومان هم از نهادهای دیگر در قالب اعتبار مالیاتی و تفاهم‌نامه‌ها جذب شد که به تفکیک یک درصد به فرهنگ‌سازی و ترویج سواد فناوری، ۳۷ درصد به حمایت از نخبگان و ۶۲ درصد به توسعه فناوری اختصاص پیدا کرده است.

وی در ادامه از تشکیل کارگروه‌هایی همچون اینترنت اشیاء و هوشمندسازی، ارتباطات نسل جدید، ماهواره و سنجش از راه دور و امنیت سایبری به عنوان یکی از اقدامات این ستاد در سالی که گذشت، یاد کرد. 

بازدید از شرکت‌های دانش‌بنیان و آزمایشگاه‌های تخصصی در راستای رصد، شناسایی و ترویج امید در حوزه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات از دیگر برنامه‌هایی است که دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات به آنها اشاره کرد و در این راستا، بازدید از آزمایشگاه تحقیقاتی و مرکز نوآوری و شرکت‌های دانش‎‌بنیان مستقر در دانشگاه علم و صنعت، مجموعه‌های شتاب‌دهنده و شرکت‌های دانش‌بنیان شهر اصفهان، هلدینگ گرین‌وب و کارخانه نوآوری خراسان رضوی و بررسی مسائل فناورانه بخش رادیویی نسل پنجم ارتباطی را در نشستی با شرکت‌های دانش‌بنیان از دیگر اقدامات این ستاد برشمرد.

به گفته کرباسی، حضور ستاد در چهارمین رویداد هفته ایران دیجیتال، کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات ویژه توسعه هوشمندسازی، چهاردهمین نمایشگاه فناوری‌ نانو ۱۴۰۲ و  بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی تلکام ۱۴۰۲ از دیگر فعالیت‌های نمایشگاهی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات است.

وی ادامه داد: برگزاری سه دوره رویداد کاشتن برای آینده با عناوین «دنیای شگفت‌انگیز ارتباطات از ژرفای کوانتوم تا ماورای ماهواره‌ها»، «اتصال‌پذیری، ارتباطات و هوش مصنوعی» و «ایران هوشمند و متصل» و حمایت‌های مالی از نهادها و دانشجویان با موضوعاتی همچون هکاتون، برگزاری اولین دوره ASMMasters و مسابقه طراحی و ساخت ماهواره‌های مکعبی Qsat (کیوست) و برگزاری دو دوره‌ آموزشی «امنیت سایبری» و «آشنایی‌ با فناوری‌های نوظهور و مشاغل آینده با عنوان اتصال‌پذیری و ارتباطات نسل جدید»  از دیگر رویدادها و مسابقات و دوره‌های آموزشی است که این ستاد در سال گذشته به انجام رسانده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بارش‌های بهاری میهمان استان قزوین 
  • راهیابی دو اثر از رادیو کیش به مرحله نهایی سومین جشنواره ملی پژواک
  • هشدار سازمان هواشناسی نسبت به افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریای خلیج فارس
  • یک برنامه رادیویی مرا به زندگی برگرداند
  • ماجرای پاکت قهوه‌ای پول چیست؟/ دارودسته باعث پیشرفت آدم‌ها است!
  • واکنش باشگاه پرسپولیس به انتشار برخی اخبار
  • رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است
  • ابداع صفحات خورشیدی خم شونده و قابل شستشو 
  • اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز؛ پروژه‌های پرچمدار ستاد اتصال‌پذیری
  • عملکرد برتر بانک مسکن در میان بانک‌های کردستان