Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@10:41:39 GMT

آمریکا برای جلوگیری از حمله «سندرم هاوانا» حسگر می‌سازد

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۰۸۵۷۷

آمریکا برای جلوگیری از حمله «سندرم هاوانا» حسگر می‌سازد

وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا در حال ساخت یک حسگر (سنسور) پوشیدنی است که می‌تواند امواج رادیویی نامرئی را شناسایی کند. این به دلیل گزارش‌هایی حاکی از احتمال وجود سلاحی با امواج ریز است که در کارکنان آمریکایی بیماری مرموزی ایجاد می‌کند.

به گزارش ایسنا، اولین حملات منجر به آسیب‌دیدگی مغزی در کارکنان سفارت ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۶ در کوبا گزارش شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری مرموز که «سندرم هاوانا» نام گرفت، علائمی چون سردردهای ناتوان‌کننده، از دست دادن شنوایی و تعادل و آسیب‌های مغزی دائمی داشت.

به گزارش نیو ساینتیست، هرچند علت بیماری هنوز در دست بررسی است، ظاهرا وزارت دفاع آمریکا آن را به اندازه کافی جدی گرفته است و هزینه تحقیق روی یک حسگر پوشیدنی که امواج رادیویی را تشخیص می‌دهد، تامین کرده است.

دستگاه جدید می‌تواند میزان تماس با سطح مضر انرژی الکترومغناطیسی را اندازه بگیرد و کاربر را مطلع سازد. این ردیاب «مشابه» دستگاه‌هایی خواهد بود که سربازان آمریکایی برای اطلاع از وجود عوامل عصبی و دیگر حملات شیمیایی به کار می‌برند.  

در طرح این پروژه آمده است «ردیاب امواج رادیویی پوشیدنی با قابلیت ارسال امواج و ثبت میزان قرارگیری در معرض سطوح مضر انرژی امواج رادیویی به کارکنان کمک خواهد کرد تا اقدام‌های حفاظتی مناسب و به‌موقع را انجام دهند، تشخیص میزان دقیق آسیب‌های حاصل از قرارگیری در معرض امواج رادیویی را ممکن می‌سازد و نقش یک منبع اطلاعاتی مهم برای تعیین تهدیدهای جنگی موجود را ایفا می‌کند.»

در طرح مدیریت پروژه آمده است که اگر این دستگاه مانند برنامه عمل کند، می‌تواند «برای طیف گسترده‌ای از عملیات نظامی» مفید واقع شود و در عین حال در خدمت اهداف تجاری در زمینه «امکانات پزشکی، صنعتی، تولیدی و آزمایشی» باشد.

به گزارش نیویورک تایمز، این تحول پس از بروز بیماری مرموزی صورت گرفت که در پنج سال گذشته به آسیب‌دیدگی مغزی بیش از ۱۳۰ عامل اطلاعاتی، دیپلمات، سرباز و سایر کارکنان آمریکایی در خارج از کشور منجر شده و در دولت بایدن نگرانی ایجاد کرده است.

پیش از انتشار این گزارش، تخمین زده شده بود که حدود ۶۰ نفر از کارکنان خارج از کشور، در کوبا و چین تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته‌اند.

سایر موارد از اروپا و دیگر نقاط آسیا و همین‌طور چندین مورد در خاک آمریکا گزارش شدند.

جو بایدن و دولت او به تلاش‌ها برای شناخت این «بیماری غیرعادی» کارکنان آمریکایی شدت بخشیده‌اند. به گزارش پولیتیکو، هر ۱۸ آژانس اطلاعاتی و همچنین پنتاگون و وزارت امور خارجه آمریکا، چند مورد مربوط به این بیماری مرموز را به قانون‌گذاران گزارش کرده‌اند.

بر اساس مطالعه‌ای که به سفارش وزارت امور خارجه انجام شد و در ماه دسامبر منتشر شد، علائم مشهود میان کارکنان آمریکایی در هاوانا مشابه آن‌هایی است که در چین گزارش شدند. این مطالعه علائم یادشده را محصول «انرژی امواج رادیویی هدایت‌شده و ضربان‌دار» توصیف کرد.

اما محققان هنوز در تلاش‌اند تا برای اثبات اینکه انرژی امواج رادیویی علت بروز این بیماری مرموز در کارکنان آمریکایی خارج از کشور بوده است، شواهد محکمی پیدا کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سندروم هاوانا کارکنان آمریکایی امواج رادیویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۸۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه تیک‌تاک از یک اپلیکیشن محبوب به تهدیدی برای آمریکا تبدیل شد؟

ایتنا - با افزایش تعداد کاربران تیک‌تاک، نگرانی‌ها در مورد اقدامات امنیتی داده‌ها نیز افزایش یافته است و افشای نقض‌های داخلی و انتقال داده‌های اولیه سیستم به سرورهای آمریکایی نتوانسته است ترس از دسترسی دولت چین به داده‌های کاربران آمریکایی را برطرف کند. 
پلتفرم «تیک تاک» که برای اشتراک‌گذاری ویدیو است، پس از اقدامات قانونی برای تغییر شکل مالکیت و عملکرد آن در آمریکا به بهانه اینکه امنیت ملی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، با معضل مهمی روبرو است. 

به گزارش ایتنا، بر اساس گزارش منتشر شده توسط وبسایت بریتانیایی دلتا آپ تایمز، داستان پلتفرم تیک‌تاک به سال 2017 باز می‌گردد، زمانی که با اپلیکیشن "Musical"، رقیب آن زمانش، در هم زمان ادغام شدند، که آن را از یک برنامه تخصصی برای نوجوانان به یک بازاریاب جهانی تبدیل کرد.

با این حال، در کنار محبوبیت سریع تیک‌تاک، نگرانی‌ها در مورد رابطه آن با چین و پیامدهای بالقوه امنیت ملی نیز بزرگ است.

این امر پس از آن صورت گرفت که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده اخیراً تحت تاثیر شیوه های امنیت داده‌های تیک‌تاک، قانونی را امضا کرد که بر اساس آن شرکت مادر تیک‌تاک، بایت‌دنس، باید فعالیت های خود را طی یک سال به یک مالک آمریکایی بفروشد یا با تعطیلی مواجه خواهد شد.

با بازگشت به نقطه شروع تیک‌تاک، در سال 2014، برنامه "Musical" در چین به عنوان یک پلتفرم برای موزیک ویدیوهای کوتاه عرضه شد و به سرعت توجه کاربران در سراسر جهان را به خود جلب کرد.

در سال 2017، بایت‌دنس Musical را تصاحب کرد و آن را با پلتفرم تیک‌تاک خود ادغام کرد و نتیجه این ادغام، اپلیکیشن تیک‌تاک، بسیار مورد توجه و اقبال کاربران قرار گرفت.

به لطف الگوریتم‌های اعتیادآور و محتوای متنوع، محبوبیت تیک‌تاک به شدت افزایش یافته است و کاربران در حال رقابت برای به اشتراک گذاشتن همه چیز از روتین‌های رقص گرفته تا درس‌های آشپزی و چالش‌های آرایشی هستند، و تأثیر فرهنگی آن با موفقیت چشمگیر بسیاری از آهنگ‌ها و همه‌گیر شدن چالش‌های تیک‌تاکی نمود پیدا می‌کند. ضمن اینکه تیک‌تاک امروزه یک ابزار تبلیغاتی مهم برای هنرمندان نیز به حساب می‌آید.

به گزارش ایتنا، اما نکته مهم اینجاست که این گزارش توضیح می‌دهد که، علیرغم موفقیت، پلتفرم تیک‌تاک با نظارت فزاینده‌ای در مورد رسیدگی به محتوای حساس و مسائل مربوط به حریم خصوصی داده‌ها مواجه شده است، و گزارش هایی از شیوه های تعدیل محتوا با هدف سرکوب موضوعات حساس به چین، ایجاد نگرانی در مورد سانسور و نفوذ سیاسی منتشر شده است. 

    پنتاگون دستور ممنوعیت تیک‌تاک را صادر کرد
این نگرانی‌ها در سال 2019 تشدید شد، زمانی که سیاستمداران آمریکایی خواستار تحقیقات فدرال در مورد دستیابی به برنامه «موزیکال» توسط تیک‌تاک ، روابط این پلتفرم با چین و پیامدهای گسترده تر آن برای امنیت ملی شدند. 

تلاش‌ها برای رفع این نگرانی‌ها، از جمله انتصاب کوین مایر، مدیر اجرایی سابق دیزنی به‌عنوان مدیر عامل تیک‌تاک، برای رفع نگرانی‌های فزاینده کافی نبود و تا اواسط سال 2020، تشدید تنش‌ها بین چین و هند منجر به ممنوعیت تیک‌تاک در هند شد، در حالی که دولت ترامپ هم در نظر داشت اقدامات مشابهی را در ایالات متحده انجام دهد.

به گزارش ایتنا، در میان نبردهای حقوقی و مذاکرات برای تصاحب توسط  شرکت‌های آمریکایی، آینده تیک‌تاک در تاریک نبود، اما به دلیل تغییر در دولت ایالات متحده، برنامه‌های فروش اجباری تیک‌تاک با روی کار آمدن رئیس جمهور بایدن، هرچند موقت، به تعویق افتاد.

این گزارش در پایان اشاره می‌کند که با افزایش تعداد کاربران تیک‌تاک، نگرانی‌ها در مورد اقدامات امنیتی داده‌ها نیز افزایش یافته است و افشای نقض‌های داخلی و انتقال داده‌های اولیه سیستم به سرورهای آمریکایی نتوانسته است ترس از دسترسی دولت چین به داده‌های کاربران آمریکایی را برطرف کند. 

دیگر خبرها

  • تلاش سنای آمریکا برای جلوگیری از بازداشت نتانیاهو
  • تماس سنای آمریکا با دیوان بین‌المللی کیفری برای جلوگیری از اقدام احتمالی علیه سران تل‌آویو
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای جلوگیری از حمله به رفح
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای توقف حمله به رفح
  • بیش از ۲۰۰۰ نفر در تظاهرات دانشگاه‌های آمریکا دستگیر شدند
  • چگونه تیک‌تاک از یک اپلیکیشن محبوب به تهدیدی برای آمریکا تبدیل شد؟
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • سندرم مرموزی که چهره خواننده مشهور را عوض کرد؛ بیماری «سلن دیون» چیست؟
  • طوفان الاقصی| حمله هوایی ائتلاف آمریکایی- انگلیسی به یمن
  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن