Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان روس با افزودن یک درصد وزنی نانولوله‌کربنی به پلی‌اتیلن، کامپوزیتی ساختند که می‌تواند رادار‌ها را از گلوله و شرایط سخت آب و هوایی مصون دارد. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، فیزیک‌دانان روسی ماده‌ای بسیار قوی و شفاف برای امواج رادیویی ساختند که در آن از نانولوله‌های کربنی چند لایه و پلی‌اتیلن استفاده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ماده می‌تواند رادار را در برابر آب و هوای نامناسب و حتی گلوله محافظت کند. نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در نشریه Technical Physics به چاپ رسیده است.

پلی‌اتیلن یک ماده پلیمری متداول در صنعت پلاستیک بوده که در محصولاتی نظیر بطری از آن استفاده می‌شود. محققان روسی تنها یک درصد وزنی نانولوله‌های کربنی به این پلیمر اضافه کردند.

در این پروژه، محققان به دنبال افزایش نفوذپذیری پلی‌اتیلن بودند به طوری که بتوان از آن به‌ عنوان پوشش شفاف رادیویی استفاده کرد. برای این کار محققان تصمیم گرفتند تا این مواد را با نانولوله‌کربنی اصلاح کنند و برای این کار نیز لازم بود تا نانولوله‌ها به‌صورت یکسان در پلی‌اتیلن پخش شود.

پلی‌اتیلن زنجیره‌ای از پیوند‌های یکسان از جنس دو اتم کربن و چهار اتم هیدروژن است. وقتی ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مولکول در زنجیره مولکولی وجود داشته باشند، این ماده انعطاف‌پذیر شده و در تولید کیسه پلاستیکی استفاده می‌شود. اما اگر طول این زنجیره ده برابر افزایش یابد، ماده‌ای سخت با وزن مولکولی بالا ایجاد می‌شود.

این گروه تصمیم گرفتند تا ویژگی جدیدی به این پلیمر اضافه کنند به ‌طوری ‌که برای امواج رادیویی با طول موج مشخص، شفاف باشد. با این ‌کار می‌توان رادار‌ها را در برابر شرایط سخت محیطی محافظت کرد.

برای دانشمندان این مهم است که طول موج‌های مورد نظر از این ماده عبور کند و باقی حذف شوند. برای این کار محققان فقط یک درصد وزنی نانولوله کربنی به پلیمر اضافه کردند. البته برای رسیدن به نتیجه مطلوب لازم بود تا نانولوله‌ها به خوبی پخش شوند. برای این کار شیمی‌دانان از یک روش هوشمندانه استفاده کردند. ابتدا هر دو جزء یعنی نانولوله و پلی‌اتیلن را با یک حلال مخلوط کردند و سپس آن را در معرض امواج اولتراسونیک قرار دادند تا یکنواخت شود. در انتها حلال را از سیستم خارج کردند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رادار امواج رادیویی نانولوله های کربنی فناوری نانو برای این کار نانولوله ها پلی اتیلن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۲۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهت پزشکان داوطلب غزه از شدت جراحات در بیمارستان‌ها

یک متخصص عروق آمریکایی که به طور داوطلبانه به ماموریت امدادی در غزه رفته بود، با روایت شدت جراحات در بیمارستان‌های غزه بر اثر حملات رژیم صهیونیستی و دشواری درمان آن، هشدار داد که کادر درمان غزه نمی‌تواند از پس حمله احتمالی ارتش تل‌آویو به رفح برآید.

به گزارش ایسنا، یک متخصص عروق آمریکایی که پس از مدت خدمت در غزه به عنوان نیروی داوطلب آن را ترک کرده است، امروز (چهارشنبه) گفت که هیچ چیز برای آمادگی او به منظور مواجه شدن با گستردگی جراحاتی که آن‌جا دیده بود، کافی نبوده است. بیشتر مجروحان جوان بودند و زخم‌های پیچیده‌ای داشتند که اثر گلوله انفجاری بود. اغلب آن‌ها با نقص عضو مواجه می‌شدند.

 به گفته او، «بیشتر این زخم‌ها مروبط به گلوله‌های انفجاری و چیزی بود که قبلا با آن سروکار نداشتم؛ تازگی داشت.» او می‌گوید، در مدت خدمتش در بیمارستان اروپایی در غزه، تیم او، روزانه، به ۴۰ تا ۶۰ بیمار رسیدگی می‌کردند.

«شاریق سعید»، این پزشک متخصص عروق از آتلانتای جورجیا به رویترز گفت بیشتر موارد باید قطع عضو می‌شدند و در این مورد، احتمال عفونت زیادی وجود دارد و وقتی با نقص عضوی مواجه شویم که التیام پیدا نمی‌کند، مجبور به قطع عضو در سطح بالاتری می‌شوید.

حدود ۷۰ درصد از عمل‌های جراحی که او انجام داده است، زخم گلوله انفجاری بودند. بقیه، جراحات انفجار یا فروریختن ساختمان‌ها بود. «اسماعیل مهر» یک متخصص بیهوشی از نیویورک که مدیریت ماموریت غزه را بر عهده داشت، می‌گوید پزشکان داوطلبی که در آوریل به جنوب غزه رسیدند، از دیدن آن وضعیت مبهوت شده بودند و قادر به گفتن چیزی نبودند.

مهر که بارها در گذشته، در غزه به ماموریت رفته است، گفت که این بار باور چیزی که می‌دید برایش سخت بود. او می‌گوید، «در خان یونس، واقعا همه جا ویرانی می‌دیدم و حتی یک ساختمان هم سر جای خود نبود.»

به گفته سازمان بهداشت جهانی، از ۳۶ بیمارستان که به بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن این منطقه خدمات‌رسانی می‌کرد، تنها ۱۰ بیمارستان تا ماه آوریل تقریبا فعال بودند. مراکز بهداشتی فاقد تجهیزات پزشکی، نیروی انسانی و برق بود. حالا بزرگ‌ترین ترس او حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب غزه است که نیمی از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه در آن پناه جسته‌اند.

به گفته او، در صورت وقوع این حمله «نظام سلامت نمی‌تواند از عهده آن بربیاید و این یک فاجعه تمام‌عیار خواهد بود.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شهادت ۳ فلسطینی در حمله اشغالگران به شمال رفح
  • جزئیات جدید از حادثه مرگبار مسمومیت الکلی پزشکان در مهمانی | پای ماده‌ی دیگر وسط آمد!
  • جزئیات جدید از حادثه مسمومیت الکلی پزشکان در مهمانی شیراز/ هیچ‌کس به کما نرفته/ مسمومیت با «متانول» نبوده است
  • رونق تولید در ایرانی‌ترین صنعت پتروشیمی کشور
  • بهت پزشکان داوطلب غزه از شدت جراحات در بیمارستان‌ها
  • حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان دو برابر می شود/ ۶۷ هزار فرهنگی در آستانه بازنشستگی
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • جریمه ۱۰۷ میلیارد ریالی عرضه خارج از شبکه پلی اتیلن
  • هوش مصنوعی ادوبی ویدیو‌های تار را ۸ برابر واضح‌تر می‌کند
  • شهادت جوان فلسطینی در الخلیل به ضرب گلوله صهیونیست‌ها