Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روز‌ها استفاده از فناوری 5G در بسیاری از کشور‌ها مورد آزمایش قرار گرفته است، اما این فناوری چیست و چرا مردم از آن می‌ترسند؟ به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، امسال، به دکل‌های ۵G در سراسر دنیا بخاطر ترس از ویروس کرونا حملاتی صورت گرفت. کشور‌های اروپایی بشدت روی این موضوع آزمایش کرده و نگران خطرات ناشی از این فناوری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال گذشته، دولت بلژیک آزمایش‌های ۵G را بعلت نگرانی از تشعشعات آن متوقف کرد. در حال حاضر سوییس خطرات ناشی از شبکه ۵G را مشاهده و بررسی می‌کند و در انگلستان نیز یکی از اعضای مجلس عوام به پارلمان درباره عواقب ناخواسته ۵G هشدار داده است.   ترس از ۵G به یک جریان تبدیل شده است، اما مبدا آن مشخص نیست. اگر در ادعا‌های پشت این ترس‌ها عمیق شوید، متوجه توطئه‌های خشنی خواهید شد. برخی از مردم ادعا می‌کنند که طول موج ۵G با سلاح‌های جنگی مشابه است یا اینکه ارتش از آن استفاده می‌کند تا دشمن را شکست دهد.
مردم استدلال می‌کنند که طول موج‌های کوتاه استفاده شده در هر نسل از زیرساخت‌های تلفن همراه هرگز آزمایش نشده‌اند و ما موش‌های آزمایشگاهی برای آزمایش این فناوری‌ها هستیم اما بهتر است بدانید که هیچکدام از این ادعا‌های مطرح شده صحیح نیستند.
هوارد جونز، رئیس ارتباطات فناوری در شبکه تلفنی انگلستان توضیح می‌دهد: «طول موجی که ۵G استفاده می‌کند و در آینده نیز بهره خواهد گرفت کاملا امن بوده و دهه‌ها تحت بررسی و آزمایش قرار داشته است. این یک باور غلط است که بگوییم ۵G یک فناوری جدیدِ آزمایش نشده است.»
به طور کلی نگرانی‌های عجیبی نسبت به شبکه‌های تلفن همراه وجود دارد. اما بسیاری از مردم نمی‌توانند حتی توضیح دهند ۵G چیست؟ وقتی از موبایل خود استفاده می‌کنید، تلفن شما از طریق امواج رادیویی با نزدیک‌ترین دکل مخابراتی ارتباط برقرار می‌کند. سپس برج مخابراتی به یک شبکه اصلی وصل شده، اطلاعات دریافتی را منتقل کرده و سپس اطلاعاتی را نیز در پاسخ می‌فرستد.
در حال حاضر، اگر تلفن شما از ۴G استفاده می‌کند، پهنای فرکانس امواج رادیویی آن در هر نقطه‌ای بین ۸-۲ گیگاهرتز است. این مقدار کمی بیشتر از فرکانس ۲.۵-۱.۸ گیگاهرتز در فناوری ۳G است. (بسته به منطقه شما می‌تواند کمی متفاوت باشد.)
استفاده از فرکانس‌های بالا مضرات و فوایدی دارد. در فرکانس‌های بالاتر امواج رادیویی، خود موج کوتاه‌تر است. شبیه به امواج صوت، امواج کوتاه هنگام حرکت انرژی خود را سریع‌تر از دست داده، بنابراین مسافت کمتری را پوشش می‌دهند.
ناحیه‌ای که توسط برج‌های مخابراتی پوشش داده می‌شود را «سلول» می‌گویند و حدود ۱ تا ۲۰ کیلومتر عرض دارند. بسته به اینکه چه تعداد تلفن در آن منطقه وجود دارد این عرض می‌تواند کمی کوچکتر نیز باشد. در فرکانس‌های ضعیف‌تر؛ یک برج منطقه کمتری را پوشش می‌دهد، بنابراین به برج‌های بیشتری نیاز است. با این حال، امواج کوتاه به این معناست که دستگاه‌های بیشتری همزمان می‌توانند به یک برج مخابراتی متصل شوند. ۵G به طور بالقوه سرعت اتصال به شبکه بیشتری را نسبت به فناوری‌های کنونی ارائه می‌دهد.
یکی از دلایل نگرانی مردم این است که شبکه جدید می‌تواند فرکانس‌هایی تا ۳۰۰ گیگاهرتز نیز پشتیبانی کند، گرچه پردازش آن در کشور‌های مختلفی که آن را استفاده می‌کنند، متفاوت است.
این فرکانس‌های بالا «طول موج‌های میلیمتری» نام دارند، زیرا عرض آن‌ها بین ۱ تا ۱۰ میلیمتر است. امواج کوتاه‌تر با انرژی بیشتر ممکن است خطرناک به نظر برسد، اما هیچ پایه و اساسی برای این نگرانی وجود ندارد.
آندرو وود، محقق دانشگاه سوینبرن استرالیا گفت: «فرکانس‌های بالاتر به معنای شدت بیشتر نیست؛ این واقعا شبیه به مقایسه نور قرمز و آبی است. برای فرکانس ۲۶ گیگاهرتزی فناوری ۵G امواج رادیویی در لایه خارجی پوست به جای وارد شدن به بافت مغز جذب می‌شوند. در پوست اعصابی وجود دارند که اگر انسان بیش از حد در معرض چیزی قرار بگیرد، هشدار می‌دهد.»
وود، به عنوانی بخشی از تحقیقش از کامپیوتر‌های الگوسازی پیشرفته برای پیش‌بینی جذب فرکانس‌های رادیویی در بخش‌های مختلف پوست، استفاده کرد.
چون امواج کوتاه، همانند امواج بلندتر قابلیت نفوذ ندارند، پس برج‌های مخابراتی ۵G باید نزدیک هم قرار بگیرند؛ چیزی که عصبانیت ناشی از حضور فراگیر امواج رادیویی در تمامی محیط ما را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد.
فیلیپ برنچ از دانشگاه فناوری سوینبر‌ن توضیح می‌دهد: «یکی دیگر از تغییرات قابل توجه ۵G متمرکز کردن بیشتر پردازش‌هایی است که پیش‌تر در ایستگاه اصلی انجام می‌گرفته و به جای اینکه هر ایستگاه اصلی این کار را انجام دهد، داده‌های خام به یک مکان مرکزی منتقل شده و پردازش می‌شوند.»
پس چرا مردم از آن می‌ترسند؟ ترس از امواج الکترومغناطیسی چیز جدیدی نیست. ساده‌ترین توضیح این است که نوید گسترش ۵G فقط بیدار کردن فناوری هراسی قدیمی است که مردم برای دهه‌ها با آن درگیر بودند.
وود می‌گوید: «میزان در معرض خطر قرار گرفتن عموم مردم به مراتب کمتر از حد تعیین شده توسط ICNIRP، آژانس بین‌المللی بازنگری در ارتباط با WHO خواهد بود. گسترش هدفون‌های تلفن همراه از صفر درصد در اوایل دهه ۸۰ به بیش ۹۰ درصد در جمعیت اکنون استرالیا؛ بدون هیج تغییر قابل توجهی در میزان سرطان‌های مغزی رسیده است.»  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تلفن همراه امواج رادیویی دکل مخابراتی امواج رادیویی امواج کوتاه طول موج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۷۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری مخفی هیتلر / لحظه انفجار تنها نبردناو انگلیسی در جنگ جهانی / خاکسپاری امیلیانو زاپاتا قهرمان مکزیک / تصاویری از زندگی و اعدام موسولینی

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیو‌ها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 

 

بیماری مخفی هیتلر

شواهد تاریخی که چند دهه بعد از شکست آلمان در جنگ جهانی کشف شد، نشان می داد که هیتلر در روزهای پایانی جنگ شدیدا بیمار بوده و احتمال می‌رود، تصمیمات او در مراحل پایانی جنگ تحت تاثیر این بیماری بوده باشد؛ هرچند شاهدین عینی ادعای دیگری دارند.

 


لحظه انفجار تنها نبردناو انگلیسی در جنگ جهانی

اچ‌ام‌اس برهم یک نبردناو نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا از کلاس ملکه الیزابت بود که توسط اژدر یکی از یوبوت‌های آلمانی غرق شد. نبردناو‌ها کشتی‌های بسیار بزرگ با قدرت آتش بالا بودند که دیگر از صحنه نظامی اقیانوس‌ها خارج شدند، اما در زمان خود نشان دهنده برتری سیاسی و نظامی کشور خود به حساب می‌آمدند. غرق شدن "اچ‌ام‌اس برهم" ضربه سنگینی به نیروی دریایی بریتانیا در جنگ جهانی دوم بود، تا حدی که هیات دریایی بریتانیا، تمام اخبار غرق شدن آن را سانسور کرد تا از این طریق خبر غرق شدن آن را از آلمانی‌ها مخفی کنند و جلوی تخریب روحیه بریتانیایی‌ها را بگیرند. پس از چند هفته تاخیر تنها اقوام درجه یک خدمه از جریان آگاه شدند؛ اما این خبر همراه با تذکر برای حفظ اطلاعات بود. بعد از ادعا‌های مکرر توسط رادیو‌های آلمانی، نهایتا در ۲۷ ژانویه ۱۹۴۲ غرق شدن آن رسما از طرف هیات دریایی بریتانیا اعلام شد. ویدیوی لحظه انفجار این نبردناو را در «تابناک» می‌بینید.

 


خاکسپاری امیلیانو زاپاتا قهرمان مکزیک

امیلیانو زاپاتا سالازار معروف به امیلیانو زاپاتا، رهبر و موسس ارتش آزادی بخش جنوب بود. او به خاطر نقش موثر خود در جریان انقلاب به یکی از قهرمانان ملی مکزیک تبدیل شده است. یک انتخابات مساله دار در سال ۱۹۱۰ دلیل اصلی شروع انقلاب مکزیک بود. پیش از آن در دوران حکومت پورفیریو دیاس، مردم از جمله زاپاتا از فساد و زمین خواری او ناراضی بودند. اختلاف در انتخابات باعث شد، زاپاتا با رقیب دیاس یک سیاستمدار به نام فرانسیسکو مادرو همکاری کرده و دولت دیاس را سرنگون کند، اما بعد‌ها به دلیل ناتوانی مادرو در اداره دولت، روابط آن دو به تیرگی گرایید و زاپاتا از او جدا شد و حرکت خود را برای اصلاحات ارضی از سر گرفت؛ او تا آخر عمر دست از مبارزه برنداشت. نهایتا بعد از سال‌ها فرار از دست دشمنان و مخالفان خود در سال ۱۹۱۶ در یک نقشه پلید بعد از تظاهر به این که می‌خواهند در حرکت با او همراه شوند، وی را به شهر چینامکا دعوت و ترور کردند. بدن بیجان زاپاتا به شهر کواوتلا برده شد تا مرگ زاپاتا ثابت شود. گفته می‌شود به مردانی که زاپاتا را کشتند، تنها نیمی از آنچه به آن‌ها وعده داده شده بود پرداخت شد. فیلم زنده باد زاپاتا بر اساس سرگذشت وی ساخته شده است.

 

 

تست ال‌اس‌دی روی سربازان آمریکا

ال اس دی امروز به عنوان یک مخدر شناخته می‌شود، اما پیش از آنکه این دارو از آزمایشگاه‌های سری سی‌آی‌ای خارج و تبدیل به یک قرص روانگردان بازاری شود، طی یک عملیات سری به نام «ام‌کی-اولترا» از سال ۱۹۵۳ تا ۱۹۶۴ توسط سی‌آی‌ای روی صد‌ها نظامی و غیر نظامی بی خبر آزمایش می‌شد. پیش از آنکه اسناد و مدارک این عملیات منتشر شود، افرادی که راجع به آن حرف می‌زدند، دیوانه شمرده می‌شدند. اما حقیقت این بود که سی‌آی‌ای با روش‌های غیر اخلاقی چون فریب مردم غیرنظامی توسط فاحشه‌ها یا مامورین عملیاتی که مخفیانه دارو را در نوشیدنی‌های مردم می‌ریختند، بدون اطلاع مردم روی آن‌ها آزمایش‌های دارویی انجام می‌دادند. آزمایش ای‌اس‌دی توسط سی‌آی‌ای بر این باور شروع شد که چین، روسیه و کره شمالی از ال‌اس‌دی برای شست و شوی مغزی سربازان آمریکایی استفاده می‌کنند و سی‌آی‌ای نمی‌خواست، از غافله عقب بماند. این ویدئوی محرمانه که سال‌ها بعد منتشر شد، یکی از این آزمایش‌ها را به تصویر کشیده است.

 


تصاویری از زندگی و اعدام موسولینی

موسولوینی دیکتاتور ایتالیا، یکی از چهره‌هایی است که به اندازه هیتلر مورد توجه قرار نگرفته است. سخنرانی بنیتو موسولینی در ۲۶ مارس ۱۹۳۹ در ایتالیا در توضیح دلایل اختلافات با فرانسه و تحریک مردم به جنگ است. در این سخنرانی، میزان تسلط و احاطه یک دیکتاتور به افکار شسته شده مردم روشن می‌شود؛ مردمی که به زندگی مرفه، افتخار و پاداش قاطعانه و با صدایی رسا "نه" می‌گویند و اطاعت و فرمانبرداری بدون مرز و کور خود را با افتخار تقدیم هوس‌های زورگویانه یک دیکتاتور می‌کنند. بنیتو موسولینی ۴:۱۰ بعد از ظهر روز ۲۸ آوریل کنار در ویلا دلموند پشت به دیوار به ضرب گلوله اعدام شد؛ بدون افتخار، بدون دادگاه، بدون اینکه جمعیتی شاهد اجرای این حکم باشند. سپس جنازه او و چند تن از فاشیست‌های اعدام شده به جنوب میلان برده شده و همانجایی که ۱۵ پارتیزان در آگوست ۱۹۴۴ در آنجا اعدام شده بودند رها شد. بدن پارتیزان‌ها برای دید عموم در همانجا رها شده بود. خیلی زود مردم زیادی دور اجساد جمع شدند، مردم به جنازه‌ها تف و شلیک کردند، به آن‌ها لگد زدند و روی آن ادرار کردند. چهره موسولینی از شدت ضربات ترکیب خود را از دست داده بود. اجساد آن‌ها به گیره قصابی بسته و سر و ته ساختار فلزی نیمه ساخته یک پمپ‌بنزین آویزان شد. از زمان قرون وسطی سر و ته آویزان کردن اجساد مردم خاطی در ایتالیا، نمادی از شرارت شخص اعدامی به حساب می‌آمده است. اما در این مورد، دلیل این کار حفاظت اجساد موسولینی و دیگران از دست مردم عصبانی و خارج از کنترل بود. ویدیو این واقعه را در تابناک ببینید.

دیگر خبرها

  • نخستین گجت 6G با ۲۰ برابر سرعت 5G تولید شد
  • بیماری مخفی هیتلر / لحظه انفجار تنها نبردناو انگلیسی در جنگ جهانی / خاکسپاری امیلیانو زاپاتا قهرمان مکزیک / تصاویری از زندگی و اعدام موسولینی
  • تشکیل کمیته امنیت روانی برای برخورد با شایعه سازان و نشردهندگان اکاذیب در فضای مجازی
  • رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است
  • اتمام حجت دادستان کرمان با شایعه‌سازان در فضای مجازی
  • خطر ۷ نوع آفت در کمین درختان تهران | نحوه مبارزه شهرداری با این خطرات
  • اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز؛ پروژه‌های پرچمدار ستاد اتصال‌پذیری
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی