Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدحسین حکیمی مدیر یک شرکت دانش بنیان تولیدکننده سنسورهای هشدار زلزله در گفتگو با خبرنگار مهر، خاطرنشان کرد: با توجه به شدت خسارات ناشی از زمین لرزه که از مخرب ترین و ناشناخته ترین پدیده های طبیعی است، آگاهی از وقوع زلزله حتی در حد چند ثانیه می تواند در کاهش خسارات جانی و مالی تاثیر بسزایی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اهمیت این موضوع خاطرنشان کرد: از این رو درصدد برآمدیم با همراهی و تایید پژوهشگاه مهندسی زلزله سنسوری طراحی کنیم که بتواند در مواقع زلزله به اماکن حساس همانند پالایشگاه های گاز و ... هشدار دهد.

وی با بیان اینکه ایده اصلی هشدار زلزله بر پایه دو اصل مهم استوار است، گفت: اولین اصل تفاوت سرعت موج غیرمخرب زلزله (امواج P) با امواج مخرب زلزله (امواج S یا امواج سطحی) است.

وی تاکید کرد: بر این اساس همیشه یک تاخیر زمانی برای رسیدن امواج مخرب زلزله نسبت به امواج اولیه وجود داشته در صورتی که می توان در این بازه زمانی از وقوع زلزله در یک منطقه مشخص مطلع شد.

مدیر این شرکت دانش بنیان ادامه داد: در چنین شرایطی هر چه سایت مورد نظر فاصله بیشتری نسبت به مرکز زلزله داشته باشد زمان هشدار بیشتری فراهم خواهد شد.

وی با بیان مثالی عنوان کرد: برای سایتی که در فاصله ۸۰ کیلومتری نسبت به مرکز زلزله قرار دارد زمانی در حدود ۱۵ ثانیه تنها ناشی از این اختلاف سرعت امواج در اختیار خواهیم داشت؛ دومین اصل بر پایه اختلاف سرعت امواج رادیویی و امواج زلزله است که با سرعتی بیشتر نسبت به امواج زلزله منتقل می شود.

حکیمی تاکید کرد: بنابراین می توان قبل از رسیدن امواج زلزله به منطقه هدف به کمک امواج رادیویی هشدار زلزله را به مناطق دورتر اعلام کرد.

وی با بیان اینکه این سیستم هشداردهنده می تواند با کمک امواج رادیویی به یک منطقه مشخص زلزله را هشدار دهد، گفت: البته که زمان هشدار به الگوریتم مورد استفاده در سامانه هشدار سریع نیز وابسته است؛ به طور کلی در سامانه های هشدار سریع از دو الگوریتم برجا (تک ایستگاهی) و ناحیه ای (شبکه لرزه ای) استفاده می شود.

وی با بیان اینکه این سیستم بر اساس حس زلزله و امواجی که دریافت کرده می تواند دستور قطعی گاز را به منطقه مشخص ارسال کند، گفت: آن منطقه که می تواند پالایشگاه گاز یا هر مکان مهم دیگری باشد بر مبنای کار خود دستور قطع گاز یا سوئیچ را می دهد.

این محقق با اشاره به مزیت های سامانه هشدار سریع زلزله گفت: این سیستم باعث جلوگیری از سقوط اجسام غیرسازه ای، حفظ جان و پیشگیری از صدمات افراد، قطع شیر اصلی گاز به منظور جلوگیری از آسیب و آتش سوزی، جلوگیری از رخداد حادثه در اماکن خاص مانند اتاق عمل، متوقف کردن عملیات صنعتی، حفاظت از سامانه حمل و نقل و... می شود.

وی با بیان اینکه این سنسور در ایستگاه گاز استان تهران نصب شده است، گفت: این طرح پژوهشی بین پژوهشگاه مهندسی زلزله و زلزله شناسی و مرکز پژوهش های گاز استان تهران ساخته شده است.

به گزارش مهر این طرح در رویداد ارائه نیازهای فناورانه صنعت گاز در صندوق نوآوری و شکوفایی در معرض نمایش قرار گرفت.

کد خبر 4792288 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: زلزله پژوهشگاه زلزله زلزله های ایران نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحقیقات علمی شرکت دانش بنیان اینترنت امنیت اطلاعات فناوری فضایی ربات موبایل فیس بوک فناوری نانو زیست فناوری گوگل محمد جواد آذری جهرمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۲۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نارنجی هواشناسی برای استان چهارمحال و بختیاری

مدیرکل هواشناسی استان چهارمحال و بختیارری از صدور هشدار سطح نارنجی برای استان خبر داد و گفت: سامانه بارشی برای استان از فردا تا روز جمعه برای استان فعال است که باعث وزش باد شدید و سیلابی‌شدن مسیل‌ها می‌شود. - اخبار استانها -

مهران چراغ‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد با اشاره به اینکه برای استان هشدار سطح نارنجی هواشناسی صادر شده است، اظهار داشت: سامانه بارشی از بعدازظهر چهارشنبه تا روز چهارشنبه 14 ادریبهشت‌ماه برای استان فعال است.

وی با اشاره به وزش باد شدید تا به نسبت شدید برای استان، مطرح کرد: رگبار باران، رعد و برق، وزش باد به نسبت شدید تا شدید، رخداد تگرگ و مه در این مدت زمان برای استان پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل هواشناسی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی، ادامه داد: در این مدت زمان پیش‌بینی می‌شود آب رودخانه‌ها دچار بالا آمدن ناگهانی آب شده و آبگرفتگی معابر و جاری شدن رواناب در استان رخ دهد.

چراغپور با اشاره به مناطق اثر این سامانه بارشی در استان، گفت: این سامانه بارشی  برای شهرستان‌های استان به ویژه کوهرنگ، اردل، فارسان، لردگان، خانمیرزا، فلارد، کیار و بروجن فعال خواهد بود.

وی با اشاره به احتمال ریزش سنگ در جاده‌های کوهستانی و آسیب دیدن سازه‌های موقت و سبک، خاطرنشان کرد:  لازم است در این مدت در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها اسکان و پارک خودرو صورت نگیرد و از چرای دام در مناطق مرتفع اجتناب شود.

انتهای پیام/7540/.

دیگر خبرها

  • صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در گیلان
  • بارش‌های سیل‌آسا در یزد/ آسمان یزد بارانی است + فیلم
  • هشدار سازمان هواشناسی نسبت به افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریای خلیج فارس
  • هشدار سطح زرد هواشناسی برای فعالیت سامانه بارشی در گیلان
  • هشدار؛ سامانه جدید بارشی در راه مازندران است
  • جزئیات تازه از ورود سامانه بارشی به استان کهگیلویه و بویراحمد
  • هشدار جدی سازمان ملی مهاجرت به مهاجرین درباره پیامک سامانه «سهما» + جزئیات
  • صدور هشدار سطح نارنجی در چهار محال و بختیاری
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای استان چهارمحال و بختیاری
  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی